1PK van gister

December/Januari 2014/2015

 

Januari 2016

Februari 2015

April 2015

 

Mei 2015

Juni 2015

Augustus 2015

September 2015

November 2015

Maart 2016

Jaarverslag 2014

Het bestuur

Het bestuur is in 2014 veranderd. In 2014 bestond het bestuur uit:

Voorzitter: Marry Rol-Koot

Vice-voorzitter: Liesbeth van Petten-Marrees

Penningmeester: Diet Stam-Hoek

2e Penningmeester: Brenda van der Ven

Secretaresse: Caroline Kroon-Marrees

Wedstrijdsecretariaat: Lindy Krijgsman

Het algemeen bestuurslid was: Janneke Joosten

Afgevaardigde naar de Kring Midden was Marry Rol-Koot

Afgevaardigde naar de Spijkerboorder Gemeenschap was Janneke Joosten- van Selm, reserve: Caroline Kroon-Marrees

 

Er werd dit jaar 7 keer vergaderd.

 

Instructie en training

De instructie bij de pony’s in 2014 was: Brenda van der Ven, Marry Rol-Koot, Conchita Nat-Teijmant, Marit Rol, Diet Stam en Greta Kramer. Als een bixieles te vol wordt, dan springt regelmatig een ponyouder bij.

De instructie bij de paarden in 2014 was: Anja Visser, Conchita Nat-Teijmant en Carolien Beemsterboer.

 

Vanaf december 2013 hebben er 2 grote pony/paardengroepen bij de Zaanse Ruiters in Wormerveer getraind op zaterdagochtend.

 

Vanaf januari 2014 is er 1 groep bixieruiters op woensdagmiddag met hun eerste training gestart bij de Zaanse Ruiters.

Op 8 dinsdagen in 2014 was er weer gelegenheid om springlessen te volgen van Conchita en Roxanne Siebeling.

 

De leden

Het totaal aantal leden is op 31 december 2014: 23 ponyleden, 29 paardenleden en 33 niet-rijdende leden (steunend lid).

Het aantal enthousiaste jeugd/ponyleden blijft al een aantal jaar hetzelfde.

 

Bij de ponyafdeling konden we dit jaar verwelkomen: Rianne Croese, Mandy Nelis, Eline Meijns en Yasmine Andrews.

Bij de paarden konden we dit jaar verwelkomen: Mariska van Tol, Monique Beerepoot, Maaike Wouda en Conchita Nat-Teijmant.

De volgende leden hebben hun lidmaatschap opgezegd: Ellenoor Leegwater en Tessa Liefting. De volgende rijdende leden zijn ondersteunend lid geworden: Tineke Vermeulen-Dudink en Wendy Ris.

Sternéo telde in 2014 maar liefst 97 donateurs.

 

Clubblad/1 PK

Het clubblad werd in 2014 ook weer uitgebracht. Het clubblad wordt voornamelijk digitaal bij de leden “bezorgd”. De overige bezorging neemt Diet voor haar rekening. In mei is het clubblad ook bij de donateurs bezorgd. Het redactioneel was in handen van de voorzitter, Marry. Een nieuw item dit jaar is ‘het stokpaardje’. In iedere 1PK zal de komende jaren een stukje te lezen zijn van een pony-of paardenlid. Dit ‘stokje’ wordt door de laatste schrijver doorgegeven aan een volgend lid.

Onze website wordt ook nog steeds door Liesbeth van Heemst- Wols van der Wel bijgehouden. Van diverse activiteiten worden foto’s gemaakt door Lies en leden, deze worden dan regelmatig op de site geplaatst. (www.sterneo.nl).

 

Januari

Op zondag 26 januari 2014 hebben een grote groep ponyruiters een leuke dag gehad op de Jumpertjesdag van Jumping Amsterdam. Er werden sensationele shows gegeven en de meeste ruiters zijn met Anky van Grunsven op de foto geweest. De top 5 lotenverkopers van de Grote Clubactie werden in het zonnetje gezet door Diet. Zij ontvingen een lekkere zak snoep. De dag werd afgesloten met een happy meal bij de Mc. Donalds.

Er werden dit jaar 428 loten verkocht door onze ponyruiters met een opbrengst van 1.039,95

 

Februari

Op 7 februari 2014 werd Niek geboren, de zoon van Antoon en Janneke van Selm. Gefeliciteerd!

23 februari 2014 werd de activiteit ‘Pimp je pony’ georganiseerd in de schuur bij familie Nelis. Een flinke groep ponyruiters was hierbij en kreeg daarbij ook nog les van Lindy en Joella in het toiletteren en vlechten van je pony.

 

Maart

De ponyruiters (en hun ouders) hadden dit jaar voorjaarskriebels, door het lekker voorjaar werd er in maart al gestart met de trainen op woensdagmiddag. Vanaf april is dit gewijzigd in de zaterdagochtend.

Op 8 maart 2014 zijn Remco en Anouk Nelis gestart in Middenbeemster. Remco werd 2e met 110 punten en Anouk werd 3e met 109 punten.

 

April

Op woensdag 2 april 2014 werd de Algemene Ledenvergadering gehouden. Corrie Frikkee en Gerard Jongens zijn door de vereniging in het zonnetje gezet omdat zij dit jaar hun 60-jarig jubileum als lid mochten vieren. Beiden hebben een ingegraveerde pen en een bos bloemen ontvangen.

Helaas is Corrie dit jaar in de lappenmand terechtgekomen, ze heeft meerdere operaties ondergaan. We wensen haar veel beterschap!

Wij hebben afscheid genomen van onze wedstrijdsecretaresse, Ellen Krijgsman. Ellen werd in het zonnetje gezet met een mooi cadeau.

De schrijverscommissie van de 1PK, te weten: José de Jong, Greta Kramer en Emmy Buis hebben een winnaar bij de paarden gekozen over de jaren 2012/2013. De winnares is geworden Lindy Krijgsman, haar prijs is een clinic op niveau.

Op zaterdag 19 april 2014 hebben de ponyruiters hun eerste buitentraining op zaterdagochtend gehad. Ook de Paashaas kwam weer langs en de ruiters konden eieren zoeken op het clubveld.

Alex en Stef van Petten hadden samen gewonnen, gemiddeld 27 eieren per persoon. Tweede werd Remco Nelis met 21 eieren. Channa v.d. Pol en Melissa Boon deden ook samen en hadden gemiddeld 20 eieren per persoon.

Ook werd de trainingsbeker uitgereikt, de winnares voor 2013 was Anouk Nelis. Zij ontving van Marry de wisselbeker en een oranje lint.

Op 22 april 2014 hebben Melissa Boon en Alex van Petten meegedaan aan de minidraverij in Alkmaar. Melissa werd hier eerste en Alex tweede.

 

Mei

Van 9 tot 11 mei 2014 is Inez v.h. Hoff naar Drenthe afgereisd om een weekend western te rijden bij El Rancho de Verano. Zij heeft hier erg genoten ondanks het regenachtige weer.

Op 17 mei 2014 zijn Remco en Anouk Nelis, Ellenoor Leegwater, Melissa Boon, Jurre Meijns en Mandy Nelis op wedstrijd geweest bij de Schermeerruiters in Stompetoren. Anouk haalde met Job 104 en 113 punten. Anouk haalde met Special 107 en 120 punten. Remco haalde met Special 114 en 119 punten. Ellenoor haalde met Loekie 80 en 81 punten.

Melissa haalde 173 en 180 punten in de B-dressuur, de eerste winstpunt is binnen!

Jurre en Mandy deden ook mee met de ponykeuring. Jurre werd hierbij kampioen met zijn pony Alex.

Van 29 mei tot en met 1 juni 2014 was er weer een ponykamp georganiseerd. Het adres lag dit jaar net als in 2012 aan de Heulweg 10 in Leersum. Met 16 deelnemers was het weer een gezellig lang Hemelvaartweekend op een prachtige accommodatie.

Van 31 mei tot en met 1 juni 2014 werd er een mini-ponykamp georganiseerd door Liesbeth van Petten-Marrees en Marijke Meijns-Marrees. Dit was een erg gezellig kamp waarbij de 10 kleinste ponyruiters een nachtje uit logeren gingen in een heuse tipi-tent.

 

Juni

Op 7 juni 2014 reden Remco, Anouk en Mandy Nelis een bixiewedstrijd in De Rijp bij Leegwater. Remco haalde 114 punten in de Bixie-B. Anouk haalde 104 en 105 punten. Mandy haalde 32 punten in de Bixie-AA.

Op vrijdagavond 27 juni 2014 werd een avondwedstrijd voor pony’s en paarden georganiseerd op en rond ons clubveld.

Op zaterdag 28 juni 2014 werd een bixiewedstrijd gereden op en rond ons clubveld.

Met dank aan de familie Reijne en de familie Nelis voor het gebruiken van hun land.

Remco Nelis haalde twee keer een 4e plaats met 101 en 114 punten. Anouk Nelis werd 1e en 5e met 116 en 100 punten.

 

Juli

Op 1 juli 2014 werd Chris geboren, een gezonde zoon van Marit Rol en haar vriend Stefan, gefeliciteerd!

Op 5 juli 2014 werd het kringkampioenschap voor de bixie en pony’s verreden in Bergen.

Op 6 juli 2014 werd het kringkampioenschap voor de paarden verreden in Bergen.

 

Augustus

Op zaterdag 9 augustus hebben: Remco Nelis, Anouk Nelis, Jurre Meijns en Caroline Kroon-Marrees gevist voor Sternéo tijdens de Dijkdorpsdagen/kermis. Er werd door Sternéo niet 1 visje gevangen. Door de andere verenigingen werd ook niet veel gevangen, maar toch kreeg onze jeugd een aanmoedigingsprijs in de vorm van een zak snoep. We houden moed!

Op zondag 17 augustus 2014 werd het Husseltoernooi georganiseerd. We reden in groepjes een dressuurproef, er werd gesprongen voor punten en iedereen deed mee aan het spel.

Het groepje van Caroline Kroon-Marrees, Amber van Heusden, Remco Nelis en Joelle van Lammeren werd eerste en mochten een lekkere punt appeltaart met slagroom opeten.

 

September

Op zondag 7 september 2014 werd de Clubwedstrijd verreden. In de dressuur werd bij de paarden Amber van Heusden eerste, bij de pony’s werd Channa van de Pol eerste en bij de bixie werd Danielle de Leeuw eerste.

Bij het spel werd bij de paarden Caroline Kroon-Marrees eerste en bij de pony’s werd Anouk Nelis eerste.

Op zaterdag 13 september 2014 reden Anouk en Mandy Nelis bij de Zaanse Ruiters een bixiewedstrijd. Mandy werd tweede met 74 punten. Anouk werd met Special eerste met 113 punten. Anouk ging tevens met Job de ring in en werd hierbij tweede met 108 punten.

Ook deed Anouk mee met Job aan het springen, zij werd tweede met 33 punten.

Op zondag 14 september 2014 deed Danique Gregory mee met een oefencross in Ursem. Hierbij werd zij tweede van de zes deelnemers. Een erg leuke ervaring voor Danique en Yard.

Op zondag 21 september 2014 werd de Clubcross en het springen verreden.

De cross werd bij de paarden gewonnen door Caroline Kroon-Marrees, bij de pony’s Jackie van Tiel en bij de bixie Remco Nelis.

Het springen werd bij de paarden gewonnen door Caroline Kroon-Marrees, bij de pony’s Danique Gregory en bij de bixie Anouk Nelis.

De samengesteld kampioen bij de paarden werd: Caroline Kroon-Marrees De samengesteld kampioen bij de pony’s werd: Danique Gregory

De samengesteld kampioen bij de bixie werd: Stef van Petten

Op zaterdag 27 september 2014 kwam Mieke Verdonk naar Sterneo om een longeerclinic middels de Concord trainingsmethode te laten zien. Er kwamen meer dan 20 pony-en paardenleden naar kijken.

 

Oktober

Op 18 oktober 2014 reed Chiara Visser haar eerste bixiewedstrijd bij de Beemster Ruiters. Zij ging samen met Mandy Nelis en hun mama’s op pad. Chiara werd hier meteen eerste en was terecht super trots op zichzelf en pony Nick. Ook reden Chiara en Mandy samen nog een proefje verkleed als de Toppers.

 

November

Op zondag 9 november 2014 konden de leden hun pony of paard weer laten inenten door de dierenarts die naar het clubveld was gekomen. Er was een goede opkomst en onder het genot van koffie of thee met een koekje was het een gezellige ochtend.

In november is de goedheiligman onder begeleiding van Sternéo binnengehaald in vier dorpen, namelijk: Uitgeest, Wormerveer, Krommenie en Oostknollendam.

In Uitgeest viel de optocht helaas in het water, maar door de goede begeleiding en verzorging door de organisatie is het wel een prettige optocht om te rijden. In Krommenie werden we verzocht om als pietjes mee te rijden, dit heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk reden we met een mooi aantal mee.

Oostknollendam kwam er dit jaar voor het eerst bij. Het was deze dag mooi weer en alle ruiters kregen een bioscoopbon, erg attent van de organisatie.

Op vrijdag 28 november 2014 werd de surprise-avond gehouden bij Channa thuis. Bijna alle ponyleden waren hierbij aanwezig en er kwamen mooie creaties voorbij!

 

December

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente Graft de Rijp gefuseerd met de gemeente Alkmaar. Hierdoor zijn er fusiegelden ontstaan waarvoor Sternéo een aanvraag heeft ingediend. Van het totaalbedrag heeft Sternéo 4.500 euro mogen ontvangen. Dit zal in 2015 worden besteed aan de nieuwe sproeiinstallatie.

Contributie 2015

Onze club heeft een jaarcontributie .

Leden die zich willen afmelden voor 2016 kunnen dat tot 1 november 2015 via de mail bij Caroline Kroon-Marrees doen. Dit is i.v.m. de afdracht aan de KNHS.

Haar mailadres is : marrees@zonnet.nl

 

De contributie voor de ponyruiters is als volgt:

 

Contributie “Sternéo” €50.00

Afdracht KNHS (is verplicht) €21.50

Startkaart (alleen nodig bij wedstrijden) €58.50

Startkaart voor 4 wedstrijden €37.50

Aanvraag startkaart (heffingskosten) €3.35

Paard en sport (is verplicht bij startkaart) €32.75

Bixiestartkaart is gratis en zonder paard en sport

Dit is voor ponyruiters tot 13 jaar en dat jaar kunnen zij nog uitrijden.

 

De contributie voor de paardenleden is als volgt.:

Contributie "Sternéo " €75.00

Afdracht KNHS is verplicht €21.50

Startkaart €80.00

Aanvraag startkaart met heffingskosten €3.35

Paard en sport is verplicht bij startkaart €32.75

 

Als jullie contant willen betalen kunnen jullie het bedrag meenemen naar de jaarvergadering toe. Uw penningmeester,

Diet Stam