Mogen wij ons even voorstellen…


Wij zijn Rijvereniging Sternéo, gevestigd sinds 1 november 1946 in de Starnmeer. Onze leden komen uit de Starnmeer en wijde omgeving. De trainingen vinden plaats op ons eigen clubterrein aan de Starnmeerdijk 32 A.

In de wintermaanden is het mogelijk om tegen extra betaling deel te nemen aan de indoortrainingen in de manege van de Zaanse Ruiters te Wormerveer.


Dat gezelligheid hoog in het vaandel staat, blijkt wel uit het grote enthousiasme waarmee de leden deelnemen aan o.a. bosritten, ponykamp en sinterklaasintochten.


De vereniging heeft op dit moment (2016) ca. 20 rijdende ponyleden en ca. 15 rijdende paardenleden.

Tevens is de vereniging bijzonder blij met de ca.120 donateurs die ons een warm hart toedragen.


Jaarcontributies:

Paardenleden           €  100,- (incl. afdracht KNHS)

Ponyleden                 €  75,- (incl. afdracht KNHS)

Voor specificaties met betrekking tot de contributie en startkaarten, kijk onder het kopje ‘contributie’.


Verzekering

Iedere ruiter / amazone dient WA-verzekerd te zijn. Het is verplicht om met een cap te rijden tijdens alle georganiseerde activiteiten van de club, dus ook de verenigingslessen.


Enten

Als men in clubverband gaat rijden, is men jaarlijks verplicht om pony-of paard te laten inenten tegen influenza en tetanus. Dit kan tegen gereduceerd tarief in verenigingsverband gebeuren. De dierenarts komt dan op het clubveld. De uiterste datum dat een vervolgenting moet zijn toegediend, is binnen het jaar. Dus wanneer een paard of pony op 10 oktober 2016 is geënt, moet de vervolgenting uiterlijk op 9 oktober 2017 zijn herhaald.


Verenigingstenue

Om als vereniging goed herkenbaar voor de dag te komen, rijden wij in een verenigingstenue. Het verenigingstenue van de ponyruiters ziet er als volgt uit: witte blouse, witte rijbroek, rode bodywarmer of zwart rijjasje, zwarte rijlaarzen, witte handschoenen en een zwarte cap. Bixie ruiters hebben hetzelfde tenue alleen mogen zij kiezen voor een witte- of zwarte rijbroek.

Het verenigingstenue van de paardenruiters: witte blouse, zwart rijjasje, witte rijbroek, plastron, zwarte rijlaarzen, witte handschoenen en een zwarte cap. Op KNHS-wedstrijden mag men tegenwoordig met verschillende kleurcombinaties in de wedstrijdring verschijnen.


Clubdekjes

Voor de pony- en paardenleden heeft de vereniging clubdekjes beschikbaar tegen betaling van een borg. Als het dekje niet meer wordt gebruikt, dan dient het schoon en heel teruggebracht te worden en krijg je je borg weer terug.


Clubwedstrijden

Jaarlijks worden er een onderlinge dressuurwedstrijd, springwedstrijd- en cross georganiseerd voor onze leden. Deze worden in het najaar gehouden, en worden verreden op-en rond het clubterrein. Er wordt in drie categorieën gestreden om het allround kampioenschap, namelijk; paarden, pony’s en bixie.


Ponykamp

Dit wordt in het Hemelvaartweekend georganiseerd. Er wordt elk jaar een leuke locatie gezocht, en daar gaan we dan met zijn allen naar toe. Heerlijke bosritten en veel gezelligheid staan voorop!


Bestuur

Het bestuur bestaat op dit moment (2016) uit de volgende leden:

Voorzitter: Conchita Nat-Teijmant

Vice-voorzitter: Liesbeth van Petten-Marrees

Penningmeester: Diet Stam-Hoek

Secretaresse: Caroline Kroon-Marrees

Wedstrijdsecretaresse: Monique Beerepoot

1e Algemeen bestuurslid: Brenda van der Ven

2e Algemeen bestuurslid: vacature


Tot besluit

Bij deze belangrijke punten zijn we ongetwijfeld wat zaken vergeten want wat voor ons zo gewoon is, is voor een nieuw lid heel ongewoon. Met vragen kan men altijd terecht op de ledenvergadering, bij de bestuursleden of de instructie.


Wisten jullie trouwens dat de ledenvergaderingen zijn opengesteld voor de leden, ponyouders en donateurs?


Het Bestuur van Sternéo